Tak se zase rok s rokem sešel a české zastoupení Ducati tradičně nezklamalo, když jako jediná značka bajků v ČR uspořádala nejen pro fandy motocyklů z Bologně okruhový den. Samozřejmě, opět v Mostu, kterej máme všichni rádi, a navíc je to co by šutrem dohodil z pupku světa, tedy z Práglu. No, a protože i v naší partě pořád máme docela slušný zastoupení jedinců, kteří na svoje rachtající dvojhrnky nedaj dopustit, nezbylo než dodržet zvyk a nějakou tu delegaci do Mostu prostě poslat.

Cesta z města směr Most

Bohužel, většinou pracovní důvody finálně zabránily tomu, aby se ve středu 8. 6. utrhlo víc V2CZ jedinců z rachoty, takže nakonec jsme se tam s Adlerem (hani-DUC) vydali kupodivu sami, ale to nic nemění na tom, že jsme si to i tak náležitě užili. Počasí neskutečně vyšlo, účast byla hojná, tudíž bajků k očumování dostatek a vlastně ani nemá cenu popisovat, že kdo přijel, tak rozhodně nelitoval. Překvapivě však dráha nebyla úplně zaplněná, takže se dalo i docela solidně tahat, což Hani v druhý rundě ocenila vlastním neoficiálním (tzn. rukou měřeným) osobáčkem 🙂 Současně nikde v boxech nebyl ani evidován výskyt kačírku či vysypanejch dílů z nějakýho toho crashe, takže se dá předpokládat, že to možná byl letos dokonce první rok bez ztráty jediný kytičky za celej den. To je ale jen naše domněnka, prostě jsme fakt po celou dobu neviděli ani na dráze, ani v boxech nic závadnýho – tak snad máme pravdu.

Jediná věc, která trochu zamrzela, byla nemožnost půjčit si na okruh nějakou z novinek (např. SF V2, či Paniku V2 atd., by se nám líbilo). Zas na druhou stranu, dopředu to bylo avizováno přímo pořadatelem i s omluvou a dá se to pochopit. Tak snad to klapne příště, protože moct si vyzkoušet předváděčku přímo v prostředí, pro který je určena, stojí za to – otestovali jsme bajky takhle v minulosti kupříkladu při představení Panigale 1299 (Ducati den 2012), nebo SFs V4 (Ducati den 2020) a byl to strop. Klasický zapůjčení předváděček do provozu však možný bylo, a kdo chtěl, mohl se projet např. právě na Streetfighterovi V2, Monsteru 937 atd. po okolí dromu. Stál tam i nový DesertX, ovšem nejsem si jistej, jestli byl k zapůjčení, každopádně aspoň si ho člověk mohl zblízka prohlídnout i osahat. Nepochybně má Teneré, Tuareg 660, případně CRF1100L slušnou a hlavně stylovou konkurenci.

Suma sumárum, super počasí, perfektní organizace, setkání se starýma známýma, oškrabání poserproužků a navíc návrat bez nehody, takže pecka den!! A velkej dík Ducati Czech, že se na to ani letos nevykašlali a pořád mají chuť tohle pro nás pořádat – nepochybně si to všichni účastníci užili úplně stejně jako my. Už teď se těšíme na příští rok!!