Tak jsme právě absolvovali se Spikem indoor motoškolu LP52 a dovolím si pro případný zájemce drobný shrnutí: byla to zábava, bez debat. Ta mutace pit-mini-normal bajku s obsahem 160ccm je rychlá jak Ester v Pchjongjangu, přičemž zmáčknutí brzdy rovná se nárazu do neviditelný zdi.. nikdy jsem na podobným pekle pro hobity nejezdil a rozhodně to stojí za vyzkoušení.

Motoškola jako taková se dle mýho názoru teprve formuje, Lukáš s ní ostatně začal sotva před 3 měsícema, tak metodu výuky určo ještě bude vychytávat, ale nápad je to dobrej – rozhodně neokoukanej a zábavnej. Osobně si nemyslím, že by to bylo vhodný pro úplný začátečníky, co maj ještě mokrý noty – i když Lukáš prej Spikovi tvrdil, že má osnovy i pro zelenáče, takže to ať radši posoudí jiní. Každopádně, typ tréninku aplikovanej konkrétně na nás ocení určitě sportovně zaměřenější střelci, co maj už nějakou sezónu odjetou a co si sem tam střihnou i nějakej ten závod, anebo rovnou okruhoví pardálové. Ostatně rady a triky, kterými LP52 školí svoje zákazníky podle mě do provozu ani nepatří –pokud se nehodlám zabít. Na okruhu se ale mašina možná bude díky získaným radám ovládat líp, pokud se to teda všechno do začátku sezóny nezapomene ?. Co konkrétně Lukáš radí jinak než ostatní nemá cenu rozepisovat, přece jen je to jeho know-how a hodláme to respektovat, nicméně Spike jakožto účastník snad všech existujících motoškol v republice z toho byl úplně na větvi a s LP52 neustále diskutoval ?

Suma sumárum, byť trochu dražší, tak určitě zajímavá zkušenost. Účasti nelitujeme, bylo to fajn zpestření na dvou kolech mimo sezónu, a s LP byla jinak docela sranda. Ovšem aby to skutečně mělo pro nás jako účastníky nějakej zásadnější smysl, tak rozhodně jedna návštěva nestačí a chce to pravidelnej trenink. A to už jsme pak samozřejmě na úplně jiných penězích…